Strony

Strony

piątek, 20 marca 2015

5. Piątek- odwieczny problem co na obiad

Piątek, piąteczek, piątunio- co tydzień kombinowanie co zrobić na obiad. No bo ile można jeść rybę w różnych odsłonach. :) A gdy teściowa uraczy swojskimi jajeczkami powstają pyszne i delikatne kotlety.





A oto przepis:
9 jajek
1 cebula
1 bułka
0,5 szkl. mleka
bułka tarta
1 łyżka masła
1 jajko surowe
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki (gdy nie mam świeżej dodaję suszoną)
sól
pieprz

Jaja ugotować na twardo. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Jaja, bułkę i cebulę zmielić, dodać surowe jajko, natkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać (masa będzie miała dość luźną konsystencję) , uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Życzę smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz