Oczywiście jeszcze gdy była ciepła nie mogłam się oprzeć i musiałam kawałek skubnąć, zapominając zrobić wcześniej zdjęcie całości. Jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego, tylko lukier troszkę za rzadki wyszedł.
Babeczka prezentuje się tak:
Przepis:
4 duże jaja
1 szkl. cukru
1 cukier waniliowy (16 g)
1 szkl. mąki pszennej
0,5 szkl. mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g stopionej letniej margaryny
starta skórka z 1 cytryny
sok z 0,5 cytryny.
Jaja
utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać obie mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia. Na końcu wlewać przestudzoną margarynę. Dodać
sok i skórkę. Delikatnie wymieszać. Piec przez ok. 45 min w temp. 180'C.
Życzę smacznego!!!
P.S. Jutro już na poważnie wracam do xxx :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz